Syning: et gammelt men nyttigt håndværk

Syning: et gammelt men nyttigt håndværk

At kunne sy er ganske vist et håndværk af ældre dato, men ikke desto mindre stadig yderst nyttigt og værdsat i dag.

Det er in at kunne sy

Det har aldrig været en dårlig ting at kunne sy, men i den seneste tid er det for alvor blevet populært igen. Disse års boligtendenser sætter nemlig pris på indretningsartikler, der tilføjer hjemmet et personligt strejf. Og hvad er mere personligt end hjemmelavede elementer?
I den forbindelse har det vist sig yderst nyttigt at have flair for at bruge en symaskine. En simpel og nem måde at give hjemmet personlighed på er nemlig at sy sine egne pudebetræk, gardiner eller noget helt tredje. Det er desuden blevet populært at sy sit eget tøj og dermed skille sig ud i mængden.

En stor fordel ved at sy sit eget er, at man netop frit kan vælge tekstil og farve. På Stofgiganten.dk finder du både stof og sytilbehør til alle dine kommende sy selv-projekter. Lige nu holder de sommerferielukket, hvilket betyder, at de ikke sender pakker ud før mandag i uge 31. Til gengæld sparer du 15% på din ordre, hvis du placerer den inden da og bruger rabatkoden ‘sommer2018’.

Sådan kommer du i gang

Har du derimod ikke så meget erfaring med at sy, er det ikke så svært at komme i gang. Hvis du er usikker på, om syning overhovedet er noget for dig, kan du eventuelt starte med at låne en symaskine af en ven eller et familiemedlem. Det er en god måde at få en forsmag på håndværket uden at skulle investere en masse i det. Når du har lånt eller købt en symaskine, er det en god ide at starte med små, overkommelige projekter som for eksempel at sy betræk til sofapuderne. Det er ikke så svært, og der er altid masser af hjælp at hente på nettet i form af grundige instruktionsvideoer.