Sådan laver I en god hjemmeside

Sådan laver I en god hjemmeside

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at enhver virksomhed bør have en hjemmeside – uanset hvilken branche man opererer i. Hvis du vil læse mere om, hvorfor en hjemmeside er så vigtig, kan du læse indlægget “Alle håndværkervirksomheder bør have en hjemmeside” her på siden. Når det kommer til at lave en virksomhed er det dog lettere sagt en gjort. Derfor er her et par råd til, hvordan man laver den gode hjemmeside.

Lav hjemmesiden til målgruppen

Før I går i gang, skal I have en klar plan og vide præcis hvem, I gerne vil kommunikere til. Det er vigtigt at definere en afgrænset målgruppe og udforme hjemmesiden med afsæt i denne målgruppe. De skal hurtigt kunne afkode hjemmesiden og vurdere, at de er havnet det rette sted. Målgruppen har i høj grad også indflydelse på hjemmesidens opbygning. I det fleste tilfælde er der mange fordele ved at holde designet simpelt og brugervenligt.

Overlad tekstforfatningen til en professionel

Der er også mange fordele ved at bede en professionel skribent om hjælp til den strategiske tekstforfatning. Det handler ikke bare om at have en hjemmeside, men om at have en god en af slagsen. Det er ikke ligegyldigt, hvad der står på hjemmesiden, og en professionel tekstforfatter kan hjælpe med både indhold og udformningen af dette. Den professionelle erfaring sikrer at jeres hjemmeside ikke fyldes med tomme ord og corporate bullshit. I stedet indeholder den alle de informationer, jeres målgruppe har brug for, og tjener derfor flittigt sit formål.

Test, test, test

Sidst men ikke mindst skal hjemmesiden testes grundigt før den gøres tilgængelig for brugerne. Overraskende mange springer mere eller mindre ubevidst dette skridt over, og det kan giver bagslag. Tjek hjemmesiden på forskellige enheder og sørg for at hastigheden er optimal. Er denne mere end 3 sekunder, har de fleste brugere allerede forladt siden. Det er også en god ide at få andre til at komme med feedback på hjemmesiden.