Sådan håndterer du ledighed på bedst mulig vis

Sådan håndterer du ledighed på bedst mulig vis

Der er heldigvis færre og færre danskere, der går arbejdsløse. Det betyder, at færre kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen på dagpenge, og færre skal opfylde a-kassernes og kommunernes krav om jobsøgning hver dag. Er du en af de få, der går uden job for tiden? Det kan være en kamp at gå rundt uden job, når alle i ens omgangskreds går på arbejde hver dag. Du har sikkert været til møder med både a-kassen og kommunen angående de krav, du skal opfylde for at få udbetalt dine dagpenge, og du har sikkert også modtaget en masse råd om, hvordan du skal håndtere jobsøgningen. Det er bare ikke altid nok til at finde motivationen frem og få noget ud af hverdagen. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du bedst muligt håndterer at gå ledig.

Planlæg din dag som var den en arbejdsdag

Som ledig kan det være rart pludselig at have en masse fritid. Du kan gøre, hvad du vil, og du har hele dagen foran dig. Efter noget tid vil dagene dog føles utroligt lange, hvis du ikke begynder at planlægge dem. Det er nemt at falde ned i et hul, hvor man ser Netflix hele dagen, og så kun lige bruger kort tid på at sende de obligatoriske ansøgninger afsted. Det er dog en fordel at planlægge dagen, som om det var en arbejdsdag – ved at skemalægge, hvornår du skal lede efter jobs og skrive ansøgninger, og hvornår du må give dig selv lov til at se et enkelt afsnit af en serie, kan du få meget mere ud af dagen.

Kom ud og rør dig

Nu hvor du har mere fritid, end hvis du havde et arbejde, er det en god tid at få rørt kroppen en masse. Der er ikke noget, der kan skærpe hjernen og motivere mere end en god, lang gåtur og noget frisk luft. Også træning som yoga, crossfit eller en holdsport er godt i ledighedsperioden, så man kommer ud og møder nogle mennesker. Kniber det med kontanterne, mens du er på dagpenge? Snup et nemt lån på https://kassekreditten.dk/kviklaan/.