Sådan forebygger du belastningsskader på arbejdet

Sådan forebygger du belastningsskader på arbejdet

Når man arbejder indenfor håndværkerfaget, så beskæftiger man sig med fysisk hårdt arbejde hver dag, og dette slider på kroppen efter mange år i feltet. Man får altså oftere en arbejdsskade, når man fx arbejder på en byggeplads sammenlignet med, hvis man fx sidder på et kontor. Arbejdsskader er træls, da man er tvunget til at tage en pause fra arbejdet. Dette er dog kun tilfældet, hvis der er tale om en svær arbejdsskade, men hvis man først lige er begyndt at mærke symptomerne, så er der stadig noget man kan gøre ved det.

Aflast knæet med et knæbind

Knæet er et af de mest udsatte steder i hele kroppen, da det skal slæbe rundt på hele vores kropsvægt hele dagen, og det er især hårdt for knæet, hvis man har et arbejde som kræver hård belastning af knæet. Skader i knæet kommer ofte på grund af overbelastning eller et vrid i knæleddet. Med sådanne skader vi det starte ud med mindre smerter og irritation, men hvis man ikke gør noget ved det, vil man få svært ved at støtte på benet. Når man oplever disse symptomer er knæbindet en god idé, da det giver støtte og varme til knæet, hvilket hjælper det med at hele. Hvis du begynder at mærke smerter i knæet, kan du købe dit knæbind her.

Benyt rigtige løfteteknikker

Når man har et fysisk hårdt arbejde som kræver, at man skal løfte rundt på tunge ting i løbet af dagen, så er det meget vigtigt at man benytter de rigtige løfteteknikker og følger reglerne for hvor tunge ting, man må løfte. Hvis man ikke gør dette, er der stor chance for, at man bliver pensionist en del år før hensigten.

Hold dig i god fysisk form

Som bekendt så er det nemmere at blive overbelastet, hvis man ikke er i god fysisk form. Selvom man måske har et fysisk hårdt arbejde, så er det ikke alle som er i god form, hvis de ikke spiser sundt og dyrker lidt motion i deres fritid.