Ny opvasker – DIY guiden til dig der ikke er håndværker

Ny opvasker – DIY guiden til dig der ikke er håndværker

Vi kender det alle. Man har lige fået sig en ny vaskemaskine, da den gamle ikke kunne mere. Hvidevarer er heldigvis blevet billigere og billigere med tiden, gudskelov for det. Det næste problem er så bare, kender man en i familien der kan hjælpe med at installere den, eller skal man ringe efter faglig hjælp. Det sidste kan desværre koste lidt penge, og hvis de økonomiske prioriteter ikke omhandler en fagmand, er der dog hjælp at hente. Man kan flere ting end man tror, selvom man er udstyret med 10 tommelfingre. Man skal dog huske på der er strenge regler for hvad man må gøre selv, og hvad en fagmand skal udføre. Overvejer du at købe en ny tørretumbler. Så se mere her.

Guide til Installation af din nye opvaskemaskine

  1. Forberedelser – Man skal først og fremmest sikre, at der er et tapsted med en slangetilslutning eller en ventil til afspærring. Når du skal tilslutte vandinstallationen, skal du anvende den medfølgende godkendte slange ellers skal du bruge en med fabriksinstallerede koblinger. I nogen tilfælde kan det kan være nødvendigt med en afløbsstuds. Den skal monteres under køkkenvasken og det skal være før vandlåsen.

 

  1. Værktøj – en skiftenøgle, en vandpumpetang, en skruetrækker.

 

  1. Arbejdsbeskrivelse – Det første man gør er at tjekke om afløbsstudsen er monteret. Hvis ikke så gøres dette. Løsn den øverste del af afløbsrøret fra studsen som er placeret ved køkkenvasken. Her finder du et lige rør som skal fjernes, og rørstykket med studsen skal herefter installeres. Når det er gjort, samler du afløbet fra opvaskemaskinen til studsen. Det kan gøres med at spændebånd. Så skal vandtilslutningsslangen på opvaskemaskinen tilføres vandtilslutningen. Så er arbejdet færdigt, og held og lykke med din nye opvasker.