Gør faktureringen lettere

Gør faktureringen lettere

En ting der er mange nystartede håndværkere som bøvler med, er regnskab og fakturering. Hvis du står overfor at skulle starte som selvstændig, og ikke tidligere har været vant til selv at skulle føre regnskab, kan det godt virke en smule uoverkommeligt. Det behøver dog ikke være så slemt, og det behøver faktisk heller ikke være specielt dyrt. Der findes nemlig mange online løsninger, der klarer det meste af arbejdet for dig.

Det du skal koncentere dig om, især som nystartet, er at gøre det du er bedst til, nemlig at udføre et stykke arbejde, der sikrer at du har glade og tilfredse kunder, da det er den slags der vender tilbage, og ikke mindst anbefaler dig til andre. Det du ikke skal koncentrere dig om, er ting du ikke kan finde ud, så enten skal du hyre en bogholder til at klare regnskabet for dig, eller også skal du kaste dig over nogle af de mange glimrende værktøjer, der nu en gang findes.

Et af de værktøjer der tilbyder bogføring for selvstændige hedder EasyBill, og det er let at komme i gang. Her kan du samle alt fra tidsregistrering, kørselsregnskab og du kan se hvordan du laver en faktura, og kan udsende faktura gennem systemet. På den måde kan du også se, hvad du har sendt ud, hvad du mangler at sende ud, og ikke mindst hvad der er blevet betalt – eller ikke betalt. Det er groft sagt et system, der klarer mange af de kedelige ting for dig, uden du selv skal gøre specielt meget.

Det er meget vigtigt at du holder knivskarpt styr på alt fra faktura til tidsregistrering og manglende betalinger, der er nemlig rigtig mange virksomheder, der ender i store problemer på grund af dette, hvor det kunne være undgået med meget lette midler.