Et godt firma starter oppefra

Et godt firma starter oppefra

Der er stort set ikke nogen virksomheder, der er bedre end deres svageste led. Jo mere betydningsfyldt dette led er, jo vigtigere er det naturligvis også at det er stærkt. I mange tilfælde, ikke altid men ofte, er ledelsen et af de absolut vigtigste led. Det er desværre langt fra altid, at det er det stærkeste. Gode og stærke virksomheder er i 99 ud af 100 også virksomheder, hvor der er en god ledelse.

Hvad er god ledelse er, er naturligvis meget forskelligt fra branche til branche. Det er ikke sikkert at have en leder der går meget op i de menneskelige værdier og gerne vil diskutere og konversere om alle beslutninger der træffes, hvis det er en produktionsvirksomhed, der laver samlebåndsarbejde. Omvendt kan det være en rigtig dårlig ide, hvis en en lille kreativ virksomhed med en håndfuld ansatte har en leder, der som en enehersker tager samtliger beslutninger om alting.

Ofte er håndværksvirksomheder et sted midt i mellem. Et sted hvor der er nogle ting, der ikke kan diskuteres, og en masse beslutninger der skal tages, hvor det er væsentligt at de ansatte har en eller anden form for medbestemmelse. Medmindre der er tale om en meget stor virksomhed, hvor der er ansat en professionel direktør eller leder, er det vigtig at at der er tale om faglig ledelse der kender faget og kan snakke med om sagerne.

En leder kan altid blive bedre

Det man som leder skal være helt sikker på, er at man altid kan blive bedre. Hvis man tror, at man er perfekt som leder, er det helt sikkert, at man ikke er det. Uddannelse er noget der varer hele livet, og man kan altid lære nye ting. Ofte kan uddannelse i ledelse og det at blive en bedre leder, kan give rigtig meget på bundlinjen. Hvis man kan få sine ansatte til at yde 10% mere, ved at være en god leder, kan det være en fantastisk investering.