Er der stadig plads til den frække kalender

Er der stadig plads til den frække kalender

I årtier og atter årtier har kalenderen med frække damer været en del af mange håndværksmæssige arbejdspladser. Det har næsten været utænkeligt at besøge en mekaniker, autolakerer eller lignenden og ikke finde en kalender mere eller mindre afklædte damer. Der er også være producenter og leverandører, der får fremstillet disse kalendre til deres kunder. For at skabe lidt glæde, men naturligvis også for markedføringen i det.

Er det slut nu?

Der er nok ikke nogen tvivl om, at der aldrig har været så meget fokus på sexisme og chauvinisme, som der er i øjeblikket med hele #metoo “bevægelsen”. Der er da også mange arbejdsgivere, der har sagt stop, og ikke længere tillader kalendere som disse (vi har valgt at sætte et link ind i stedet for et billede, der KAN være stødende).

Fagbladet 3F lavede tidligere på året en undersøgelse blandt værksteder, hvor de også var rundt og besøge nogle af dem, der stadig havde plakater eller kalendre hægende. For selvom der er længere mellem dem, så er der stadig mange virksomheder, der holder fast i de gamle traditioner. Ikke så meget fordi det er andet, end blot en vane.

Så selvom der længere mellem dem, er det altså ikke slut endnu.

Slut med den nye generation

Med den nye generation af håndværkere, er det givetvis meget begrænset, hvor mange frække billeder, der kommer til at hænge på væggene. Tiden er ganske enkelt en anden end den var for bare 10 eller 15 år siden. For selvom det er uskyldigt, og der er naturligvis er mange, der ikke bliver stødt over det, så er der undtagelser. En dårlig historie om en virksomhed kan hurtigt udvikle sig, og man kan hurtigt få et skidt ry på grund af sociale medier.

Der er mange yngre håndværkere, der tænker mere over deres digitale, og derfor vil gøre meget for ikke at træde nogen over tæerne.