Derfor er teambuilding en god ide

Derfor er teambuilding en god ide

Tillid er en af de vigtigste ting på rigtig mange arbejdspladser. Til gengæld er det meget svært at sætte et enkelt ord på tillid, og ikke mindst hvordan man skaber denne tillid. Helt basalt handler det om, at man skal kunne stole på sine kollegaer. Man skal kunne stole på, at de gør deres arbejde så godt som muligt, og man skal kunne stole på dem generelt. Dette er ikke mindst tilfældet i håndværksvirksomheder, hvor man typisk er meget afhængige af sine kollegaer, og også går op og ned af dem hele dagen ( i hvert fald i mindre virksomheder).

Der er mange måder at skabe tillid på, og en af de mest brugte på arbejdspladser er teambuilding. Det er dog meget vigtigt at huske på, at teambuilding kan være utrolig meget forskelligt. Mange har en eller anden forestilling om, at teambuilding altid er noget med at samle et overdimensioneret puslespil eller stable kasser med bind for øjnene. Det kan det stadig være, men det kan også være meget andet. Du kan se eksempler på hvad teambuilding kan være her. Det vigtige er at huske på, at hvad der fungerer for en virksomhed, gør ikke nødvendigvis for den anden.

Kollega er ikke lig med venskab

Der er ikke nogen der siger, at kollegaer SKAL være venner for at kunne arbejde sammen, det kan faktisk endda være en ulempe, hvis der er tale om for gode venner. En ting er dog helt sikkert, og det er, at kollegaer må og skal respektere hinanden og ikke mindst stole og have tillid til hinanden, ellers vil det  team aldrig komme til at fungere.

Tillid og gensidig respekt kommer ikke nødvendigvis gennem teambuilding, men det kan være en rigtig god måde at lave fundamentet, især hvis der pludselig kommer nye ansigter til. Mange vælger måske at gå ud og få et par øl, hvilket i sig selv også kan være en glimrende form for teambuilding, men det bygger alligevel nogle stærkere relationer, når man er sammen om noget, der er helt udenfor arbejdszonen.