Danske håndværkere får anerkendelse i udlandet

Danske håndværkere får anerkendelse i udlandet

Ofte, når der tales om det danske landshold, bliver håndbolds- eller fodboldslandholdet nævnt. I denne sammehæng er der dog et dansk hold, der er en smule overset – og det er det danske industrilandshold, der har til formål at bevise os danskeres håndværkermæssige flid og kunnen i det store udland. Derfor kan det godt være, at det måske er ukendt for dig, men ikke desto mindre er vi blandt den absolutte elite i verden.

Mange dygtige talenter i Danmark

Vi har mange dygtige talenter, der bliver sendt afsted til blandt andre Abu Dhabi. Her blev verdensmesterskaberne afholdt i håndværk sidste år, og de 15 talenter, der var med og repræsenterede hvert sit land, gennemgik mange forskellige discipliner. Deltagerne dystede blandt andet i fag som autolakering, bagning, bygningsmaling, bygningssnedkeri, murer, industritekniker og meget andet.

Velfortjent anerkendelse i udlandet

Det er ikke altid, du hører om, når vi vinder medaljer i ovenstående discipliner, fordi vi befinder os i et informationssamfund. Det skal dog understreges, at her er tale om et af de dygtigste og mest vindende hold i landet – og i resten af Europa, vel at mærke. Det er derfor vigtigt, at vi fokuserer på denne form for uddannelse og konkurrence også – det er i lige så høj grad håndværkerfaget, der skal betegnes sig.

Deltagere i konkurrencen fra forskellige discipliner

De mange deltagere, der deltog i konkurrencen, er hver især specialister inden for hvert deres område og fag, hvorfor vi altså har et dygtigt hold over hele linjen. Réne Kling Hansen har eksempelvis stillet op i CNC-drejning, du kan læse mere om her. En spændende disciplin, der er af afgørende betydning for, om vi kommer til at klare os ude i den store, vide verden, hvor især CNC-fræsning og drejning er blevet beskrevet som værende nogle af de helt tunge teknikker, der skal forme fremtiden.