Benyt virksomhedsskatteordningen aktivt

Benyt virksomhedsskatteordningen aktivt

Mange virksomhedsejere vælger ikke at benytte sig af virksomhedsskatteordningen. I stedet vælger de at blive beskattet af personskatteloven. Den primære årsag ligger i, at der ikke er den samme mængde arbejde personskatten. Derudover er det væsentligt billigere, da man ved virksomhedsskatteloven har behov for at gøre brug af en revisor eller skatterådgiver. Det er sjældent, at virksomhedsejere har fuldstændig styr på, hvordan denne skattelov hænger sammen.
Der er dog meget at hente, hvis man vælger at sætte sig en smule ind i virksomhedsskatteordningen.

Få hjælp udefra

Der er som tidligere nævnt mange forskellige regler at skulle sætte sig ind i, hvis man ønsker at investere virksomhedens penge selv uden hjælp. Derfor giver det i langt de fleste tilfælde bedre mening, hvis man vælger at rådføre sig med eksperter indenfor området. Det er heller ikke alle, der kan reparere sin egen bil – derfor vælger de fleste at køre den på værksted. Det er lidt samme eksempel med investeringer i virksomheder. Det kan godt betale sig, hvis man vælger at hyre nogen, der virkelig har forstand på deres fag.

Det smarte ved virksomhedsskatteordningen

Grunden til at mange vælger at investere igennem virksomhedsordningen er, at den skat, der skal betales udjævnes over tid, hvis indtægten er svingende. Det betyder kort sagt, at de penge du tjener, kan du lade stå i din virksomhed og herefter hæve, når det passer bedre – rent skattemæssigt. Det er smart, da man hermed eksempelvis slipper for at betale topskat.
Det skal dog blot nævnes, at det intet har med skattesvindel at gøre, selvom det måske for nogle kan virke eller lyde sådan. Ved at gøre brug af virksomhedsskatteordningen udnytter man blot nogle af de muligheder, der er for virksomhedsejere. Der er ingen grund til at blive dyrt beskattet, hvis man kan undgå det.

Du kan læse meget mere om de muligheder, der er for virksomhedsskatteordningen her.