5 fordele ved at stråtag

5 fordele ved at stråtag

Et stråtag er ikke en gammeldags løsning. Det er et tag, som vidner om en tid, hvor de danske huse havde et smukkere udtryk. Nogle tænker måske at alle andre tagtyper er et meget bedre – og sikre – valg, når man skal have lagt et nyt tag, men det er ikke helt rigtigt. Der er mange fordele ved stråtage. Læs med her og hør om de største grunde til at stråtaget er en god løsning til dit hus.

1.    Stråtag sikrer behageligt indeklima året rundt

Et stråtag er ikke en outdated løsning, der er sidste valg, når man tænker i at få et nyt tag. Stråtaget er nemlig et tag, der sikrer et behageligt indeklima året rundt – både sommer og vinter. Stråtaget holder effektivt på varmen, når det er koldt udenfor, mens det holder huset køligt om sommeren. Der er således ikke behov for den store opvarmning, og du kan dermed spare en del på varmeregningen. Det er heller ikke nødvendigt med nedkøling i sommerhalvåret. Stråtaget sikrer også effektiv varmefordeling, så hele huset har en ensartet temperatur.

2.    Nyt stråtage af lagt med miljøvenlige materialer

De nye stråtage i dag er lagt med miljøvenlige materialer. De miljøvenlige strå- og tagrør, der benyttes, er et organisk materiale fra sø- og vådområder. Stråtage er dermed helt lette at passe og de indgår i naturens eget økosystem.

3.    Stråtage kan formgive på mange måder

Stråtage er ikke begrænset af de samme ting, som andre tagtyper, og stråtaget kan således formgives på mange måder, så man kan få lige det resultat, man drømmer om. Man kan således selv være med til at forme taget, så det passer bedst muligt til huset.

4.    Stråtage har lang levetid

Stråtage er ikke én af de tagtyper, der skal udskiftes flere gange i løbet af én levetid. Stråtage har nemlig en lang levetid, og kan med løbende vedligeholdelse leve mange år og være et smukt syn alle år – og en pris på stråtag er heller ikke så høj som man måske forventer.

5.    Stråtage er smukke i meget lang tid

Mange tage kan dog have det med at miste glansen efter et stykke tid, men sådan er det ikke med stråtage. Vind og vejr patinerer stråtaget flot og ensartet, og taget bevarer et konstant harmonisk udtryk som årene går.